Home Psychologische hulp Werkwijze Cursus & training EFT EFT Cursus Contact
   
  Relatie therapie Arnhem Audiocursus Relaties Angstbehandeling Eetstoornis therapie
Psycholoog in Arnhem werkt met Emotional Freedom Techniques
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques
 
EFT is het meest krachtige zelfhulp medicijn dat ik tot nu toe heb gezien. EFT werkt bij bijna alle klachten vaak snel en zonder bijwerkingen. EFT werkt alleen niet als je de verkeerde punten beklopt of als je geen EFT doet!
 
026 - 844 95 92
 
 
  Wat is EFT? Lees hier...
  -  EFT-tappunten
  -  EFT-Protocol (PDF)
  -  Ervaringen met EFT
  -  EFT CURSUS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ervaringen van cliënten met EFT

(voor het waarborgen van privacy zijn de namen gefingeerd en dus fictief;
een eventuele overeenkomst met gelijknamige personen berust op toeval)

Jolanda
Mijn klachten
"Sinds het begin van mijn overgang, en dat was ongeveer 13 jaar geleden, kreeg ik slaapproblemen, probeerde ‘van alles’ echter zonder blijvend resultaat…
Wanhopige gevoelens ontstonden…"

Mijn ervaringen met EFT sessies
"Totaal onverwacht ontmoette ik in een winkel een vrouw waar ik mee in gesprek raakte… en net zo onverwacht vertelde zij ook over 13 jaar met slapeloze nachten en de gouden tip hiervoor bij psycholoog Steven de Nie in Arnhem gevonden te hebben… waarna ‘in korte tijd’ haar slaap terug kwam…!
‘Mijn vuurtje ging weer branden’, nieuwe hoop werd geboren en ik belde Steven om informatie… verrast en meteen ‘geraakt’ door z’n vraagstelling, - voor mij een bevestiging dat ‘het’ goed was… - volgde de eerste afspraak. Zijn ervaringsdeskundigheid, integere persoonlijkheid, manier van vraagstelling, professionele kennis en inzicht raakten me en brachten me reeds bij de eerste sessie bij de kern van mijn problematiek – die veel meer impact op mijn gezondheid en welbevinden hadden, dan ik zelf kon vermoeden…
‘Onverwerkt’ verdriet en wonden uit mijn vroege kindertijd, zoals o.a. seksueel misbruik en verlatingsangst bleken aan de oppervlakte te liggen… - dit terwijl ik dacht dat ik hier zo langzamerhand wel klaar mee was…"
Wat is er tijdens de EFT sessies gebeurd?
"Wat ik me tijdens de sessies sterk bewust werd, dat mijn vroege kinderervaringen aan de taal van mijn jeugd zijn gekoppeld, in mijn geval was dat de Friese taal… Door de unieke aanpak van Steven, werd juist door het zelf kunnen gebruiken van deze taal tijdens de behandeling met EFT, een toegangsdeur voor mij geopend om ‘er bij’ te kunnen en in relatief korte tijd nu te kunnen verwerken wat om heling vroeg. Geweldig!
Na de EFT sessies
"Na 7 sessies ziet de wereld er weer nieuw voor me uit en heb ik weer hele diepe slaapervaringen… Soms val ik weer wat terug, als ik me ‘te druk’ maak of te veel hooi op mijn vork neem, m.a.w. als ik mezelf niet liefdevol behandel… of niet goed voor mezelf zorg… en die verantwoordelijkheid draag ik natuurlijk zelf.
Al met al in een periode van 6 maanden heb ik, mede door de behandeling van Steven met EFT, mijn kracht en levenslust terug kunnen vinden – een groot geschenk. Daarmee bedoel ik niet, dat alles nu ineens heel gemakkelijk gaat, maar wel dat wonderen hier kunnen gebeuren, als je je hoop niet opgeeft en je tijdens de sessies open stelt en bereid bent er zelf aan mee te werken!
Voor de toekomst heb ik handvatten meegekregen. Mocht ik onverhoopt toch weer uit evenwicht raken, dan weet ik waar ik in vertrouwen terecht kan.

Monique
Mijn ervaringen met EFT sessies
"Ik ben naar je toe gegaan met de gedachte, dat met een soort computerspel (neurofeedback) oude patronen opgespoord kunnen worden en hiermee een aanzet tot oplossen hiervan gegeven kan worden. Nou dat is dus anders gelopen doordat je met andere methodes kwam nl.het bekloppen van meridianen."
Mijn klachten
"Ik had vaak last van mijzelf, alhoewel ik me al een eind opweg voelde bleef ik altijd terug vallen in een heel negatief zelfbeeld en veel onzekerheidsgevoelens. Ik voldeed gewoon niet voor mezelf (en ik dacht ook niet voor anderen)."
Wat is er tijdens de EFT sessies gebeurd?
"We hebben hard gewerkt aan dit negatieve patroon en ik moet zeggen dat ik over mijzelf verbaasd was; ik kon heel snel bij allerlei oude herinneringen komen en deze verwerken. Ik geloof dat EFT oefening me daar bij enorm heeft geholpen. Ook echt met het oplossen van de oude informatie die zo overal in mijn lichaam lag opgeslagen. En dat alleen door regelmatig te kloppen op meridiaanpunten, waar ik ook was of ben. Want telkens als er situaties zijn waar ik tegen opzie of waar ik onzeker van wordt pas ik het weer toe."
Na de EFT sessies
"Ik zit heel stevig in mijn vel. Op mijn werk bijvoorbeeld merk ik dat ik energie overhoud doordat ik mezelf niet zo onderuit haal als voorheen. Ik begin zelfs al meer en meer mijn echte eigen mening over zaken te uiten en mijn verlegenheid of minderwaardigheidsgevoel komt niet meer op. In ieder geval is dat veel en veel minder en als het wel opkomt dan realiseer ik me weer dat ik mijn gereedschap (want zo ben ik het maar gaan noemen) gebruiken kan.
In groepen en verjaardagen durf ik veel meer, ga confrontaties niet meer uit de weg en ik merk vaak dat ik echt zonder poespas contact aandurf. Het voelt alsof ik een stuk volwassener geworden ben. Ik schaam me niet snel meer en neem nu echt mijn eigen plaats in. En daar ben ik erg gelukkig mee.
Ik ben natuurlijk al 50 jaar en heb altijd veel aan zelf-reflexie gedaan maar kreeg dat eeuwige mezelf onderuit halen niet weg. Ik durf te hopen dat dat nu wel zo is.
Ik ben erg benieuwd hoe het in de toekomst voor mij uitpakt, maar tot nu toe vond ik het een hele fijne aanpak en ik heb voor jou gekozen omdat ik je als een integer mens ervaar."

Lianne
Mijn ervaringen met EFT
"Tijdens de sessies hebben we mijn klachten behandeld zoals boosheid om onrecht, te sterke bindingen en verdriet. Mijn boosheid had voornamelijk als context het onrecht in de ‘multiculturele samenleving’, met name i.v.m. Marokkanen. De behandeling vond ik prettig door de eenvoud. Wat ik heel bijzonder vind is dat je razendsnel inzicht krijgt in onderliggende emoties, bijvoorbeeld het inzicht dat er onder boosheid verdriet zit."
Het effect van de EFT sessies
"Ik heb gemerkt dat wanneer er nu iets gebeurd met betrekking tot de ‘multiculturele samenleving’, het me veel minder raakt. Ik kan afstand houden en ga er niet meer van malen in mijn hoofd, wat ik eerst altijd deed. De recente ‘cartoonkwestie’ (ophef in de moslimgemeenschap over Deense spotprenten over de Islam) bijvoorbeeld, ben ik zo goed doorgekomen."
Na de EFT sessies
"Ik gebruik EFT nog af en toe en dan vooral bij de meer ‘zakelijke’ dingen, bijvoorbeeld als ik geen zin heb om ergens aan te beginnen, of als ik me zorgen maak over geld. Het tappen op ‘zorgen over geld’ gaf me het inzicht dat ik bang ben om kwijt te raken wat ik heb (materieel). Hierop tappen gaf een gevoel van bevrijding en vertrouwen in het leven. Binnen vijf minuten!"

Al deze mensen hebben ook met EFT gewerkt:

 • Ik kwam bij psycholoog Steven de Nie omdat ik moeite had met conflicten. Dit veroorzaakte stress en tumult bij mij, ik kon daar niet goed mee omgaan of rationeel op reageren. Ik had in zulke situaties geen controle over mezelf of de situatie en ging ruzies of het aangeven van grenzen liever uit de weg.
  Tijdens mijn gesprekken bij Steven heb ik geleerd hoe bepaalde gebeurtenissen of situaties impact op mij hadden waardoor ik heftige emotionele reacties kreeg. En hoe ik mezelf hiervan kan bevrijden met EFT, zodat zulke conflicten veel minder beladen voor mij worden.
  Na mijn werk met Steven te werken kan ik beter met conflicten omgaan. Bij ruzies die ik voorheen zoveel mogelijk uit de weg ging omdat die een heftige reactie in mij teweeg brachten, kan ik nu rustig, rationeel en volwassen reageren. Ruzie maken is nog steeds niet mijn hobby, maar ik kan er nu veel beter mee dealen.
  Tim

 • Graag laat ik je weten dat het goed gaat met mij! Na de gesprekken bij psycholoog Steven ben ik vrolijker en kan ik me veel beter staande houden in moeilijke situaties en bij lastige gevoelens.
  Liesbeth

 • Voor ik met psycholoog Steven werkte had ik moeite met het stellen van mijn grenzen. Hiervoor heb ik hem opgezocht.
  Tijdens mijn sessie met Steven heb ik, door gesprekken met hem en door het toepassen van de EFT methode, geleerd te zien waar ik mijn grenzen niet stelde en waarom ik dit niet deed.
  Sinds ik het weer helemaal zelf doe en iedere morgen EFT blijf doen, sta ik steeds steviger in mijn schoenen en kan ik sneller mijn grenzen aangeven. Ook heb ik het nu sneller in de gaten als ik mijn grenzen niet stel, zodat ik dit zelf meteen kan corrigeren.
  Isabel

 • Ruim 10 jaar had ik slaapproblemen, ik probeerde van alles echter zonder blijvend resultaat. Wanhopig werd ik. Tot ik de gouden tip kreeg over psycholoog Steven in Arnhem.
  Reeds in het eerste gesprek kwam ik bij de kern van mijn probleem, dat veel meer impact had dan ik kon vermoeden! Ik dacht dat ik daar wel klaar mee was.
  Na 7 gesprekken bij Steven kon ik weer diep slapen. Hierdoor heb ik mijn kracht en levenslust terug, een groot geschenk!
  Sjoukje

 • Ik zocht hulp bij psycholoog Steven in Arnhem omdat ik me geremd en ontevreden voelde. Er hing voor mij een soort grauwsluier over alles en zag dingen teveel zwart-wit.
  Tijdens de gesprekken vond ik het erg prettig om te merken hoe snel een emotie kan verminderen en vooral hoe je daar zelf invloed op kunt hebben met EFT!
  Na zes afspraken durf ik keuzes te maken, los van wat anderen hier van vinden. Ik vind mezelf nu belangrijker en aardiger. Mijn gevoel is nu meer gekleurd, waarmee ik bedoel dat ik mezelf nu kan toestaan om verdrietig of boos te zijn. Hierdoor ben ik opener en meer blij!
  Hans

 • Voor ik bij psycholoog Steven in Arnhem kwam, was ik erg onzeker en jaloers in mijn relatie. Ook had ik elke dag last van het gemis van mijn vader, die veel te vroeg in mijn leven overleden is. In sociale contacten en op werk klapte ik vaak dicht, voelde ik me klein en was ik bang om anderen te kwetsen. Ook had ik moeite met alleen zijn en rookte ik ongeveer een pakje sigaretten per dag.
  Tijdens de gesprekken vond ik het erg prettig dat ik eerlijk kon zijn en alles kon zeggen zonder beoordeeld te worden, wat mij rust en vertrouwen gaf. Ook de oefeningen die we deden en die ik nog steeds doe voelen goed.
  Na mijn gesprekken bij Steven voel ik me fijn en gelukkig, kan ik meer genieten van elke dag en kan ik zeggen dat ik het waard ben! In mijn relatie en op mijn werk ben ik zelfzekerder waardoor ik beter voor mezelf kan opkomen. Ik kan nu ook genieten als ik alleen ben en het verlies van mijn vader heeft een nieuwe plek waardoor ik het beter kan loslaten. Ik rook nu de helft minder en ben vast van plan binnenkort helemaal te stoppen!
  Eva

Cursus en workshop EFT

Regelmatig verzorgt psychologie praktijk Balans-Training in Arnhem de training en cursus 'Doorbraak met EFT' (Emotional Freedom Techniques) voor therapeuten en belangstellenden die op gedegen wijze EFT willen leren voor zichzelf en om anderen op verantwoorde manier met EFT te begeleiden. Klik op  EFT Cursus & Training  voor de data en aanmelden voor de cursus EFT.

     
Home Psychologische hulp Werkwijze Cursus & training EFT EFT Cursus Contact